راهکارهای نوین برای احیای بافت‌های تاریخی اصفهان

گردشگری
راهکارهای نوین برای احیای بافت‌های تاریخی اصفهان

راهکارهای نوین برای احیای بافت‌های تاریخی اصفهان


به گزارش پایگاه خبری ایتونا، سید مرتضی حسام‌نژاد، معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان، بر اهمیت احیا و تقویت سکونت در محدوده بافت‌های تاریخی-فرهنگی این شهر تأکید کرد و از مجموعه‌ای از راهکارهای تشویقی برای تسهیل این فرآیند خبر داد.


اهمیت احیای بافت‌های تاریخی برای گردشگری

تسهیل ساخت و ساز در بافت‌های تاریخی حسام‌نژاد با اشاره به مصوبه شورای‌عالی معماری و شهرسازی ایران، اظهار داشت که این مصوبه شامل ۱۵ مشوق کالبدی است که از جمله آن‌ها می‌توان به معافیت از الزامات توده‌گذاری طرح تفصیلی، امکان افزایش سطح اشغال و توسعه طبقات به صورت منفی، و تخصیص فضای غیرمسقف به منظور تأمین پارکینگ اشاره کرد. این اقدامات می‌توانند به تسهیل نوسازی و مرمت بافت‌های تاریخی کمک کنند و زمینه‌ساز جذب گردشگران باشند.

جلب مشارکت ساکنان بافت تاریخی وی با تأکید بر اهمیت مشارکت مردم در این فرآیند، گفت: «یکی از اولویت‌های اصلی این طرح‌ها جلب نظر ساکنان بافت تاریخی است تا نظرات و خواسته‌های آن‌ها در روند احیا لحاظ شود.» حسام‌نژاد افزود که این بسته تشویقی با هدف ایجاد فضایی مناسب برای زندگی مردم، جذب گردشگران و تقویت اقتصاد محلی طراحی شده است.


راهکارهای پیشنهادی برای حفظ هویت فرهنگی

تهیه طرح‌های ویژه حفاظت حسام‌نژاد بر ضرورت تهیه طرح‌های ویژه حفاظت بافت‌های تاریخی با همکاری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و شهرداری‌ها تأکید کرد. وی اظهار داشت: «اجرای قانون حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی-فرهنگی ضرورتی انکارناپذیر است و امیدواریم با تشکیل کمیته‌ رفع موانع بافت‌های فرسوده و همکاری همه ذینفعان بتوان اقدامات مؤثری را در راستای احیای بافت تاریخی اصفهان انجام داد.»

حفظ تعادل بین توسعه و حفاظت معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان بیان کرد: «بافت‌های تاریخی بیانگر سبک زندگی گذشتگان ما هستند و دارای ارزش‌های فرهنگی‌اند. ضروری است ضمن حفظ الگوهای سکونت و فعالیت‌های اقتصادی با رویکرد حفاظت و ایجاد پتانسیل‌های گردشگری، به حفظ تعادل بین توسعه شهری و حفاظت از میراث فرهنگی پرداخته شود.»


تحلیل سازنده و انتقادی

چالش‌های تطبیق با توسعه مدرن در حالی که تلاش‌های قابل تقدیری برای احیای بافت‌های تاریخی اصفهان صورت گرفته است، همچنان چالش‌هایی در راه تطبیق این بافت‌ها با نیازهای توسعه مدرن وجود دارد. ایجاد زیرساخت‌های مناسب و تقویت تعامل میان دستگاه‌های مختلف می‌تواند به بهبود وضعیت کمک کند.

راهکارهای پیشنهادی برای بهبود وضعیت، پیشنهاد می‌شود که برنامه‌های آموزشی بیشتری برای توانمندسازی مردم در زمینه حفاظت از میراث فرهنگی برگزار شود. همچنین، توسعه زیرساخت‌های گردشگری و تقویت تبلیغات و بازاریابی می‌تواند به جذب گردشگران داخلی و خارجی کمک کند.

 



نظرات کاربران

ارسال نظرات